Aktiehandel USA


Vill du bli delägare i Coca-Cola eller Apple?
 • Handla världens största varumärken

  Handla världens största varumärken

 • Courtage från<br/>1 USD

  Courtage från
  1 USD

 • Enkel orderläggning direkt på sajten

  Enkel orderläggning direkt på sajten

 • Handla världens största varumärken

  Handla världens största varumärken

 • Courtage från 1 USD

  Courtage från 1 USD

 • Enkel orderläggning direkt på sajten

  Enkel orderläggning direkt på sajten

 • Courtage Courtage

  Courtage

 • USA-avtal USA-avtal

  USA-avtal

 • Aktieinspiration Aktieinspiration

  Aktieinspiration

Courtage

Hos oss handlar du världens största amerikanska varumärken från bara 1 USD.

Se vilket pris du betalar i prislistan

Storbankerna*
Avanza**
Lägsta courtage
377 kr
1 USD
Rörligt courtage
0,38 %
0,25 %
*Ett snitt av courtaget hos Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank per 170306
**För courtageklass Mini

Avtal för utlandshandel

Innan du börjar handla amerikanska värdepapper behöver du läsa igenom och godkänna tre avtal. Anledningen till detta är de krav som amerikanska myndigheter och börser har för att du ska kunna handla på och få kursinformation på den amerikanska marknaden. Du godkänner enkelt avtalen direkt på sajten.

Aktieinspiration

Låt dig inspireras och hitta nya spännande bolag

Har du alltid drömt om att äga en Ferrari? Många av världens allra största och mest kända varumärken är börsnoterade i USA. Med drygt 6000 bolag kan det vara lite svårt att veta var man ska börja.

Under Aktieinspiration har vi samlat mängder av intressanta aktier men sorterat dem på ett annorlunda sätt än vad du kanske är van vid. Vissa listor är baserade på popularitet bland våra kunder, andra är baserade på olika teman eller vad intressanta personer har i sin portfölj.

De vanligaste frågorna om handel med amerikanska aktier

På vilka konton kan jag handla med amerikanska aktier?
Du kan handla amerikanska aktier på ISK, Kapitalförsäkring, Aktie- & fondkonto, IPS, Pensionsförsäkring och Tjänstepension.
Hur lägger jag en order?

Orderläggningen går till på samma sätt som med svenska aktier där du lägger order via sajten.

Skillnaden är att du inte kan lägga en avancerad order eller Stop Loss. Innan du lägger din order måste du ha godkänt tre avtal för amerikansk handel. Du godkänner enkelt avtalen direkt på sajten.

När har börserna i USA öppet?
Handeln har öppet mellan 15.30 – 22.00 svensk tid. Se avvikande öppettider.
Aktierna handlas i USD, hur går växlingen till?

Vi växlar automatiskt åt dig. Vilken kurs du har fått kan du se i efterhand på din avräkningsnota som skapas under natten efter transaktionen. Vid orderläggningen ser du dock en ungefärlig summa i SEK (exklusive courtage) som baseras på en preliminär växlingskurs. Den slutgiltiga växlingskursen sätts när den amerikanska marknaden har stängt.

Växlingsspreaden, skillnaden mellan köp- och säljkurs, är 0,50 %.

Jag vill växla själv, går det?

Om du handlar utländska aktier på ett Aktie- och fondkonto kan du lägga till tjänsten manuell valutaväxling helt gratis. Fördelen med manuell valutaväxling är att du kan ha pengar liggande direkt i olika valutor på ditt konto – SEK, DKK, NOK, EUR, CAD och USD. För konton där du inte själv växlar tar vi en växlingsspread på ungefär 0,50% på växlingskursen medan du som har adderat tjänsten manuell valutaväxling växlar till endast 0,15% - 0,25%. Spreaden är skillnaden mellan köpkursen och säljkursen i valutan.

För att få möjlighet att ha manuell valutaväxling behöver du ha en godkänd kredit kopplad till aktie- och fondkontot. Ansök om kredit genom att skicka in ett kreditavtal till oss på posten. När krediten är beviljad meddelar du vår Kundservice vilka valutor du önskar så lägger vi upp det på ditt konto. De valutor som går att växla själv är NOK,DKK, EUR, CAD och USD.

Manuell valutaväxling erbjuds inte på ISK eller Kapitalförsäkring.

Hur ser jag kurserna i realtid?
I orderläggningen ser du alltid aktuella kurser på amerikanska aktier. Vill du se kurser i realtid även på aktieguiden och i listor kan du beställa det under tilläggstjänster. (15:- SEK/månad).
Har jag rätt till utdelning från mina amerikanska aktier?
Ja, du får utdelningen direkt till kontot precis som med svenska aktier. Vanligtvis ger amerikanska bolag utdelning 4 gånger per år.
Hur beskattas handel med amerikanska aktier?

Beskattningen på själva handeln fungerar precis som vid handel med svenska aktier. Det som skiljer sig är skatten på eventuell utdelning. Vid utdelning från en utländsk, i detta fall amerikansk, aktie debiteras utländsk källskatt. På ett Aktie- och fondkonto dras som vanligt 30 % i skatt, varav 15 % är preliminärskatt och 15 % utländsk källskatt.

På ISK och Kapitalförsäkring dras endast utländsk källskatt, alltså ingen preliminärskatt. Har du ditt innehav i en Kapitalförsäkring begär Avanza Pension avräkning för den utländska källskatten åt dig, och återbetalar den i den mån det går. Sparar du på ett ISK kommer den utländska källskatten automatiskt att rapporteras till Skatteverket och vara förtryckt i din deklaration. Den räknas då av mot din schablonintäkt.

HANDEL MED VÄRDEPAPPER & FONDER INNEBÄR ALLTID EN RISK. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Värdepapper som är noterade i annan valuta än SEK påverkas även av valutakurs och kan därför påverka avkastningen positivt och negativt.

Avanza Akademin - Lär dig allt om aktier

Avanza Akademin

- Lär dig allt om aktier