DI: Börje Ekholm stuvar om

Börs Ericsson gör en ledningsrockad, skriver Dagens Industri (DI) och hänvisar till källor.

Ny Network-chef blir, enligt DI:s uppgifter, Ulf Ewaldsson som lämnar posten som strategichef och teknikchef i koncernledningen, en post som han tilldelades i omorganiseringen 2016. I den nuvarande koncernledningen är Arun Bansal chef Network Products.

Niklas Heuveldop blir ny chef för Industry Verticals plus teknik- och strategichef. Niklas Heuveldop har sedan i fjol haft titeln "Chief Customer Officer and Head of Group Function Sales".

Ny radiochef blir Fredrik Jejdling som tidigare var chef för Network Services. När Fredrik Jejdling tog plats i ledningen i fjol pekades han ut som en kandidat till att på sikt bli vd för Ericsson.

Enligt DI:s uppgifter väljer Börje Ekholm att sparka ut Magnus Mandersson från Ericssons koncernledning för andra gången på ett år. Magnus Mandersson fick sparken från jobbet som chef för Global Services när den tidigare vd:n Hans Vestberg gjorde en omorganisering 2016. När sedan Hans Vestberg själv fick sparken togs Magnus Mandersson till nåders och har sedan dess varit vice vd och rådgivare till koncernchefen.

En annan som lämnar Ericssons koncernledning enligt DI:s uppgifter är Per Borgklint som har ingått i koncernledningen sedan 2011 och sedan omorganisationen i fjol har varit chef för affärsområdet media, samt innovationschef.

Läs mer om krisen i Ericsson:

DI: Ericssons läge förvärrat

Ericsson-delar sätts på säljlistan

Ericsson-marginal ska fördubblas

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -