Thinc Collective
Thinc Collective förvärvar 30 procent i Brand Arena Nordic Group (Finwire)

2024-05-10 09:06

Kommunikationsbyrån Thinc Collective har förvärvat 30 procent av aktierna i Brand Arena Nordic Group Agency, BANG. Bolaget har dessutom en option att förvärva ytterligare 40 procent av aktierna fram till slutet av 2027. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den fasta köpeskillingen uppgår till 5,95 miljoner kronor på skuldfri basis, med en tilläggsköpeskilling baserad på resultatutfallet under 2024.

Betalning skall ske kontant om 2,975 miljoner kronor och resterande del ska betalas genom nyemission av 729 167 aktier i Thinc till en teckningskurs per aktie om 4,08 kronor.

"Teckningskursen per aktie i Thinc har baserats på volymvägd kurs på Spotlight Stock Market under 20 handelsdagar före avtalsdagen. Emissionen innebär en total utspädningseffekt om cirka 4,3 procent", skriver Thinc.

BANG är en kommunikationsbyrå med event och brand experience som största affärsområde. BANG med dotterbolag och intressebolag omsätter drygt 80 miljoner kronor på årsbasis med en rörelsemarginal på cirka 5 procent.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Thinc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -