ALPHABET
LITEN ÅTERHÄMTNING, OPENAI DEMENTERAT SÖKMOTORRYKTEN (Direkt)

2024-05-10 20:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) OpenAI:s vd Sam Altman dementerar Reuters uppgifter om att det artificiell intelligens-inriktade bolaget ska meddela om en sökmotor driven av AI på måndag.

Sam Altman länkade i ett inlägg på X till en planerad sändning av OpenAI på måndag och skrev att det inte handlade om GPT-5 (en version av en språkmodell) eller en sökmotor. Sändningen ska i stället handla om vissa ChatGPT- och GPT-4-uppdateringar. OpenAI-vd:n skrev att det som bolaget arbetat på "känns som magi" för honom.

Alphabets aktie pressades under fredagens aktiehandel av Reuters uppgifter. Alphabet äger Google, som dominerar sökmotormarknaden. En fråga har emellertid varit hur chattrobotar kommer att påverka sökmotormarknaden, då båda produkterna förser användaren med svar på frågor. Google genomför däremot egna satsningar inom AI för sin sökmotor.

Efter Sam Altmans inlägg på X syntes en tydlig återhämtning för Alphabets aktie. Även om aktien alltjämt handlades på rött med en nedgång på 0,8 procent kort innan klockan 20.30, var nedgången måttligare än den över 2 procent innan inlägget.


Bild: Intradagsgraf av Alphabets aktie.

Bildkälla: Infront.


Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -