Grangex
GRANGEX: TECKNAT FÖRSÄLJNINGSAVTAL MED ANGLO AMERICAN (Direkt)

2024-05-08 08:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Grangex, som utvecklar svenska mineralprojekt, har tecknat ett så kallat försäljningsavtal med den Londonnoterade multinationella gruvkoncernen Anglo American, framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningsavtalet sker med anledning av slutförandet av förvärvet av ägarbolaget till järnmalmsgruvan Sydvaranger i Kirkenes, Nordnorge.

Anglo American kommer att köpa all produktion av ultrahöggradigt magnetitkoncentrat från Sydvarangergruvan under hela gruvans livslängd, skriver Grangex.

"Avtalet träder i kraft den dag Anglo American deltar i finansieringen av återstarten av Sydvarangergruvan till ett belopp om minst 50 miljoner dollar", skriver bolaget.

Deltagandet kräver bland annat nödvändig företagsbesiktning och erhållande av godkännanden, på villkor som ska överenskommas.

Baserat på en befintlig genomförbarhetsstudie från 2020 har Sydvarangergruvan potential att producera upp till 4 miljoner ton per år av ultrahöggradigt koncentrat under en period av 25 år, skriver Grangex.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

GRANGEX - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -