INVISIO
INVISIO: BRUTTOMARG 2 KV PRESSAS AV ORDER FRÅN TREDJEPART - VD (Direkt)

2024-05-07 14:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kommunikationsutrustningsbolaget Invisios rörelsemarginal i det första kvartalet landade på 16,4 procent, en sekventiell uppgång men ett tapp från motsvarande period i fjol då den blev 26,9 procent, framgår av delårsrapporten.

"Detta beroende på att vi i den växande försäljningstrenden fortfarande ser fluktuationer mellan kvartalen medan våra investeringar i organisation och F&U växer mera jämnt", skriver vd Lars Højgård Hansen i delårsrapporten.

Även bruttomarginalen i kvartalet sjönk, ner till 61,0 procent (62,5). Invisio kommer att erhålla en service-marginal för beställningen av radiosystem för fordon från tredje part, vilket betyder att bruttomarginalen för beställningen understiger 10 procent. Det kommer påverka bolagets totala bruttomarginal i andra kvartalet, enligt rapporten.

På ordersidan ser det bättre ut. Orderingången klättrade till 673 miljoner kronor, upp från 315 miljoner kronor första kvartalet i fjol. Orderboken vid periodens slut låg på 1.025 miljoner kronor (627). Enligt Invisio kommer uppskattningsvis 80 procent av orderboken levereras inom tolv månader.

"Vår bedömning är att aktiviteten på marknaden kommer vara fortsatt hög under många år framöver. Moderniseringsbehovet är fortsatt stort och till det kan vi nu lägga kraftigt ökade militära anslag till följd av den geopolitiska utvecklingen med kriget i vårt närområde", skriver Lars Højgård Hansen och tillägger:

"Det är i sammanhanget värt att poängtera att vi ännu inte har sett de fulla konsekvenserna av dessa beslut. Vår bedömning är att dessa ökningar kommer att påverka efterfrågan på våra lösningar först mot slutet av 2024 eller i början av 2025 och sedan många år framöver".


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

INVISIO - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -