Raytelligence
Raytelligence vill använda förlustavdragen vid omvänt förvärv (Finwire)

2024-05-06 08:26

Radarsensorbolaget Raytelligence har identifierat förlustavdrag om 77 miljoner kronor som av försiktighetsskäl inte ligger i balansräkningen som en tillgång. Totalt 69 miljoner kronor av avdragen ligger i Raytelligence medan 8 miljoner kronor är kopplat till Innowearable, som ägs av Raytelligence till 92 procent.

Raytelligence stängde vid 0,004 kronor i fredags och har ett börsvärde om 4,7 miljoner kronor. Tanken från styrelsens sida är att förlustavdragen ska kunna utnyttjas genom ett omvänt förvärv.

"Rätt utnyttjade kan dessa förluster komma att utgöra ett betydande värde för en bolaget, men vi måste säkerställa att en framtida transaktion görs på rätt sätt för att de inte skall gå förlorade. Vårt mål är att Raytelligences aktieägare skall kunna vara med och dra fördel av att dessa förlustavdrag utnyttjas vid ett omvänt förvärv", säger Ben Hedenberg, vd för Raytelligence, i en kommentar.

Raytelligences styrelse utvärderar alternativ för att öka aktieägarvärdet och ett omvänt förvärv är ett av dessa alternativ.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Raytelligence - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -