NEODYNAMICS
SALÉNTERPRISE LÄGGER BUDPLIKTSBUD 1:00 KR/A (NY) (Direkt)

2024-05-06 08:16

(Tillägg: från femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Salénterprise AB lägger ett kontant budpliktsbud på medicinteknikbolaget Neodynamics. Budet är på 1:00 krona per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Salénterprise ägde per den 12 april 39,9 procent av aktierna i Neodynamics, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Neodynamics aktie stängde på fredagen på 0:94 kronor.

"Värdet i Neodynamics aktie kommer att vara beroende av möjligheterna att skaffa fortsatt finansiering och kapitalisering för att genomföra den kommersialiseringsprocess bolaget nu står inför. Om sådan finansiering kan säkras är det styrelsens förhoppning att detta ska leda till kommersiella framgångar och ett värde i bolagets produkt Neonavia som vida överstiger nuvarande aktiekurs. Om riskvilligt kapital inte går att finna riskerar bolaget nedläggning eller konkurs", skriver medicinteknikbolagets styrelse i ett pressmeddelande och tillägger:

"Variationen i utfall vad beträffar bolagets framtida värde är så stor att styrelsen väljer att inte rådge aktieägarna i deras beslut".

Styrelsen poängterar att Salénterprise deklarerat att de avser att verka för en avnotering av Neodynamics om de tillsammans med andra aktieägare som vill verka för en avnotering, uppnår 90 procent av bolagets aktier.

"Aktieägare som tycker att detta är en händelseutveckling de är obekväma med bör därför överväga att acceptera budet då möjligheterna till handel efter en avnotering kommer att vara mera oklara", skriver styrelsen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


NeoDynamics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -