Demant
Demant ökade omsättningen - prognoser för helåret ligger fast (Finwire)

2024-05-06 07:40

Danska hörapparattillverkaren Demant redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Företaget upprepar sina utsikter för året.

Omsättningen steg 3,1 procent till 5 423 miljoner danska kronor (5 262). Den organiska försäljningstillväxten var 3 procent (14). Väntad omsättning var 5 545 miljoner danska kronor.

Demant uppger vidare att det justerade rörelseresultatet var i linje med med förväntningarna, men ned något jämfört med i fjol.

Demant släpper endast halvårsrapporter.

"Sammantaget är vi nöjda med inledningen av året där våra affärsområden Diagnostics och Hearing Aids fortsatte trenden från 2023 och levererade god tillväxt, medan Hearing Care hade en långsammare start på året, med förbättrad utveckling under perioden", uppger vd Søren Nielsen.

Prognoserna för helåret kvarstår.

"När vi blickar framåt mot de kommande kvartalen förväntar vi oss att se en ökad tillväxt, som kommer att drivas av våra nyligen lanserade flaggskeppsprodukter för hörapparater, inklusive Oticon Intent. Under Q1 levererade vi också på vår uppdaterade strategiska inriktning kring att vara ett fullt fokuserat hörselvårdsföretag som är dedikerat till att förbättra livet för så många människor som möjligt genom marknadsledande innovation och distribution", fortsätter Søren Nielsen.

Demant, Mdkk Q1-2024 Q1-2023 Förändring
Nettoomsättning 5 423 5 262 3,1%
Organisk försäljningstillväxt, procent 3 14 -78,6%

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Demant - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -