ALLIGATOR
ORION HAR VALT HUVUDKANDIDATER INOM LICENSAVTAL (Direkt)

2024-04-26 08:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alligator Bioscience meddelar att finländska läkemedelsbolaget Orion har valt ut huvudkandidater från framtagna bispecifika antikroppar inom bolagens andra utvecklingsprogram.

"Därmed nyttjar Orion sin möjlighet att fortsätta utvecklingen av dessa molekyler inom det tidigare ingångna forskningssamarbetet och licensavtalet från 2021. Nyttjandet av utvecklingsmöjligheten är villkorad av en milstolpsbetalning till Alligator", står det i ett pressmeddelande.

Under det ursprungliga avtalet som ingicks 2021, använder Alligator Bioscience sitt egenutvecklade antikroppsbibliotek och det bispecifika formatet Ruby för att utveckla nya immunonkologiska produktkandidater utifrån designkriterier framtagna av Orion. I januari 2023 utvidgades det ursprungliga avtalet för att innefatta utvecklingen av ytterligare en bispecifik antikropp. Alligator är berättigade till milstolpesbetalningar baserade på utveckling, godkännande och försäljning, utöver försäljningsroyalties, om Orion fortsatt utvecklar och kommersialiserar de resulterande produktkandidaterna.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Alligator Bioscience - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -