NORDEN
NORDIC SEMICONDUCTOR RUSADE REJÄLT, VINX 30 -1,2% (Direkt)

2024-04-24 17:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det var blandade rörelser på onsdagen för Nordens börser sedan Oslobörsen ensamt stängde på grönt. Det var även på Oslobörsen som den största rörelsen för en aktie sågs. Samlingsindexet Vinx 30 var samtidigt 1,2 procent lägre till 1.634.

Norges storbolagsindex OXB steg 1,2 procent till 1.267 och bäst gick utan tvekan halvledarbolaget Nordic Semiconductor. Visserligen var ebitda-förlusten större än väntat, men det vägdes upp med råge av en försäljningsprognos för det andra kvartalet som pekar mot en sekventiell tillväxt på drygt 55–82 procent och aktien rusade hela 36 procent.

En annan stor rörelse, dock av en storlek mindre, var från rederiet MPC Container Ships. Aktien lyfte 14 procent, men det enda som syntes i nyhetsflödena var ett par analytikerkommentarer och en riktkurshöjning.

I Danmark sjönk OMXC25 1,3 procent till 1.899 i kölvattnet av nedgångar för indextungviktarna DSV och Novo Nordisk.

Den förstnämnda föll 5,3 procent efter fraktbolagets rapport, där rörelseresultatet understeg de egeninsamlade estimaten. I Novo Nordisks fall fanns ingen konkret nyhet som förklarade nedgången på 1,4 procent.

Finska OMXH25 backade 0,4 procent till 4.480, men verkstadsbolaget Kone steg 3 procent trots en rapport som inte avvek från förväntningarna särskilt mycket. I den andra änden av indexet fanns storbanken Nordea, som sjönk 2,5 procent i en annars svag banksektor.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


DSV - I dag

{point.key}

KONE Oyj - I dag

{point.key}

Nordea Bank Abp - I dag

{point.key}

Nordic Semiconductor - I dag

{point.key}

Novo Nordisk B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -