NETS
PAYSAFE-INTRESSE HÖJER M&A-CHANS, EV BUD 150-170 DKK -NDA (Direkt)

2017-07-21 14:10

STOCKHOLM (Direkt) Att det danska betaltjänstbolaget Nets brittiska sektorkollega Paysafe haft propåer från riskkapitalbolag avseende ett kontant uppköpsbud stärker möjligheten för en M&A-händelse avseende Nets.

Det skriver Nordea i en snabbkommentar på fredagen. Banken har rekommendationen köp för Nets med riktkursen 145 danska kronor.

"Vi bedömer att Paysafe-affären indikerar att private equity, som har varit huvudköparkategorin som nämnts i samband med Nets, fortfarande ser betydande uppsida inom betalningssektorn från nuvarande (ganska höga) värderingsnivåer. Vi bedömer fortfarande att 150 till 170 danska kronor per aktie skulle kunna vara en realistisk utköpsvärdering för Nets, beroende på antalet och karaktären på eventuella budgivare", skriver Nordea.

Paysafe lyfter 7 procent i London till kursen 5:80 pund på fredagen sedan det meddelat att det köper amerikanska Merchants' Choice Payment Solutions för 470 miljoner dollar. Samtidigt gick bolaget ut med att Blackstone och CVC Capital Partners kontaktat dess styrelse i maj rörande ett möjligt utköpsbud om 5:90 pund per aktie kontant.

Europeiska betaltjänstsektor överlag har haft en stark utveckling på senare tid i spåren av flera utköpspropåer och faktiska bud. Nets aktie noteras svagt ned vid 14-tiden på fredagen på nivå strax över höstens introduktionsnivå om 150 danska kronor efter en lägstakurs om 105:70 tidigare i år.

Diagram: Nets utveckling sedan introduktionen

Källa: Infront

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -