Heta Listan tar in förvärvsmaskin

Heta Listan En förvärvsdriven industrifavorit kvalar till listan och Ework är nu en aktiv kandidat. I övrigt läggs en lugn vecka till handlingarna.

På det stora hela är skillnaderna små på listan sedan förra veckans avrapportering. Konsultmäklaren Ework har kvalat in på listan och stigit 2 procent över vår triggerkurs. Det är höjdpunkten.

Finska F-Secure har inte utvecklats som vi förväntat oss, aktien har backat 1,7 procent från vår ingångsnivå. Chr. Hansen Holdning och Elisa har stigit marginellt sedan förra veckan.

Storbolagsindexet OMXS30 har rört sig i sidled sedan förra onsdagen. Det är fortsatt 1 600-nivån som vi håller extrakoll på. Negativt vore en vändning där omkring. Men detta är dock långt ifrån någon exakt vetenskap. Fortsatt är vi försiktigt positiva till höstbörsen.

Här är veckans kandidat.

Indutrade

Trigger 206,50. Målkurs 240,00. Stop loss 196,00.

Indutrade är en förvärvsdriven, internationell, industrikoncern. Bolaget säljer tekniska komponenter, system och tjänster med högt teknikinnehåll. Bolaget har en lång historik av lyckade affärer. Företagen som köps är ofta entreprenörsdrivna och affärsmodellen för koncernen är decentraliserad.

Att maskineriet är välsmort märks också i kurshistoriken. Aktien har stigit flera hundra procent, inklusive utdelningar sedan noteringen år 2005, vilket ger oss gediget underlag för att tro på bolaget framåt.

Men det höga förvärvstempot innebär att koncernens framtida intäkter är svåra att prognosticera, eftersom analytikerkåren inte på förhand kan veta vilka nya bolagsköp som kommer att göras i framtiden. Därför är förväntningarna inte sällan för lågt ställda, vilket möjliggör positiva överraskningar under resans gång.

Den förväntade omsättningstillväxten i år är 14 procent, ytterligare 6 procent år 2018 och närmare 5 procent år 2019. Historiskt har bolaget vuxit omsättningen i snitt med mer än 10 procent per år, vilket bör vara rimligt att anta även framgent.

På årets förväntade resultat värderas bolaget till p/e 18, värderingen sjunker till p/e 17 för 2018. PEG-talet är 1,4 för 2017 enligt Factset, vilket inte är överansträngt.

Nettoskulden vid utgången av 2017 motsvarar 1,7 gånger rörelseresultatet före avskrivningar enligt koncensus. Det innebär att det bör finns finansiellt utrymme för flera förvärv.

Köp aktien om den stiger över 206,50 kronor och sätt stopp vid 196,00 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -