Morgonens nyheter

Nyheter i korthet Hedgefondsstjärna varnar för finanskris och ännu en bank flaggar för flytt om skatter och regleringar blir för betungande.

Hedgefondbolaget Baupost Groups vd Jim Mooney varnar för att låg volatilitet kan leda till nästa finanskris. (Di)

UTLANDSFLYTT. Collectors tillförordnade vd Lena Apler utesluter inte att banken lämnar Sverige om nya skatter och regleringar blir för betungande. (Di)

REGERINGEN VISSTE. Redan i februari 2016 informerades regeringen av Transportstyrelsens dåvarande generaldirektör Maria Ågren om överlämningen av datadriften till IBM, och att hon beslutat om "avsteg från gällande lagstiftning", enligt Säpos förhörsprotokoll. Först ett år senare agerade regeringen. (DN)

FRANKRIKE. Landets försvarschef Pierre de Villiers avgick på onsdagen i protest mot planerade nedskärningar i försvarsbudgeten, något som inte hänt på mer än 50 år. Avhoppet är den första större motgången för president Macron. (DN)

POLEN. EU hotar med att ta ifrån Polen landets rösträtt i unionen och dra Polen inför domstol. Den kontroversiella polska lag som ska tvångspensionera hela Högsta domstolen ligger bakom hotet. (DN, SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -