DI: Lagercrantz bäst i branschen

Börs Teknikhandelsbolagen Indutrade, Addtech, Lagercrantz och OEM har varit dundersuccéer på börsen, men har ännu mer att hämta. Bäst till ligger Lagercrantz, som får en köprekommendation.

Det skriver Dagens Industri i sin måndagsanalys.

De fyra bolagen har liknande affärsmodeller, med en uppsjö nischade dotterbolag som tillåts vara självständiga, men som matchas hårt mot varandra. De har alla aggressiva finansiella mål och de förvärvar ofta.

Affärsmodellen håller alltjämt, menar Di, som också lyfter fram vikten av ökad produktion av produkter under eget varumärke och en stigande exportandel.

Tidningens favorit är Lagercrantz, som visat snabbast vinsttillväxt och som förvärvat mest relativt sin storlek. På kort sikt lär bolaget gynnas av att industriproduktionen skruvas upp och exportinitiativ börjar betala sig, varför marginalhöjningstrenden lär bestå.

På längre sikt ser det också lovande ut, anser Di. Med en ökning av egna produkter från knappt 50 procent till 75 procent och fortsatt organisk tillväxt bör rörelsemarginalen kunna öka med nära 3 procentenheter till 14,5 procent 2020/2022, kalkylerar tidningen.

Graf: Lagercrantz kursutveckling 10 år

image

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -