USA-börserna går som tåget

Börs New York-börserna steg på torsdagen, när Stockholmsbörsen var stängd på grund av Kristi himmelsfärdsdag, efter att ha stigit fem handelsdagar i rad dessförinnan.

 

Uppgångssekvensen är därmed den längsta sedan i februari. Bakom det positiva sentimentet fanns rapporter från detaljhandelsbolag, såsom Best Buy och PVH, som var starkare än väntat. Ett konsumentförtroendeindex från Bloomberg kom därtill in på den högsta nivån sedan december 2001.

Det tycktes av börsutvecklingen att döma överglänsa det faktum att sentimentet för USA:s ekonomi minskade till sin lägsta nivå sedan februari.

Oljepriset backade efter att Opec som väntat kom överens om att förlänga produktionsbegränsningar, men utan att öka dessa begränsningar.

Dow Jones stängde 0,3 procent upp på 21.082 efter en ungefär lika stor ökning på onsdagen, det bredare S&P 500 steg 0,4 procent till 2.415, och Nasdaq Composite stängde 0,7 procent upp på nivån 6.205. Handelsvolymerna var 3 procent lägre än de senaste 100 dagarnas genomsnitt på S&P500, och 6 procent lägre på Nasdaqbörsen.

Dollarn stabiliserades något efter att det senaste räntemötesprotokollet från Federal Reserve visade att ledamöterna inte tycktes bekymra sig nämnvärt om tecken som synts på sistone om avmattning i den allmänna ekonomiska tillväxten.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var på fredagsmorgonen svensk tid 2:24 procent, ned en punkt jämfört med onsdagskvällen.

Diagram: S&P 500 senaste 10 dagarna.

image

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -