Bill Ackman ber om ursäkt

Börs Finansmannen Bill Ackman beklagar att han investerade i det problemtyngda läkemedelsbolaget Valeant - en investering som kostade hans firma Pershing Square 4 miljarder dollar.

Det framgår av hans årliga brev till investerare i Pershing Square, rapporterar Bloomberg News.

"Uppenbarligen var vår investering i Valeant ett stort misstag. Vi beklagar djupt detta misstag som har kostat oss alla enorma summor och som har skadat vår framgångsrika historik", skrev Bill Ackman i brevet.

Han skyller Valeants problem till viss del på att bolaget betalade för mycket för Salix Pharmaceuticals 2015. Men han tog också på sig skulden för att ha missbedömt bolagets tidigare ledning och aggressiva strategi.

Bill Ackman skrev i brevet att han har lärt sig av misstaget. Han meddelade den 13 mars att Pershing har sålt hela sitt innehav i Valeant. Trots att aktien har repat sig är det inte tillräckligt för det arbete som skulle krävas för att få tillbaka bolaget på topp igen, enligt Bill Ackman.

Han uttryckte dock förtroende för Valeants nya vd Joe Papa och tror att bolaget har stabiliserats och har tillräckligt med resurser för att återhämta sig.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -