Affärsvärldens nya köpråd

Börs Mjukvarubolag, gruva och telekom finns bland aktieråden i nya utgåvan av Affärsvärlden.

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer läsarna råden att köpa Vitec och Consi medan Com Hem stämplas med sälj och SSAB får vänta.

Affärsvärlden tror att Vitecs historiskt framgångsrika förvärvsresa kommer fortsätta och sätter köp på aktien med riktkurs 82 kronor. Sedan 1998 har omsättningen ökat med i snitt 22 procent. Med välskötta, lönsamma och kassaflödespositiva förvärv ökar vinsten per aktie i stadig takt menar tidningen. Styrelsen föreslår även för femtonde året i rad höjd utdelning, till 1 krona.

Nästa köpråd tilldelas finländska renoveringsfirman Consti. Förra veckans bokslut fick aktien att komma ner lite vilket enligt Affärsvärlden är en tillfällig svacka och ett bra ingångsläge. Utsikterna för såväl organisk och förvärvad tillväxt är goda och aktien värderas försiktigt.

Den enda säljrekommendationen delas ut till Com Hem som är "aggressivt belånat". Bolaget värderas närmare tre gånger så högt som Telia och Telenor. Motsvarande förhållande för intäkterna är dubbelt upp. Affärsvärlden skriver att de inte kan se ett vettigt förhållande mellan risk och avkastning i Com Hem.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -