Transtema Group
Transtema: Lättar framöver (Penser Access)

2024-05-08 13:55

Oförändrat svår marknad, men den har inte blivit sämre
Med en telekommarknad som har lägre investeringar har Transtema inte kunnat kompensera för nedstängningen av kopparnätet och den organiska tillväxten var -27% i Q1 jämfört med -17% i Q3 och Q4. Vi noterar dock att efterfrågan inte verkar ha accelererat på nedsidan sekventiellt – den är relativt stabil på en låg nivå. Detta är viktigt då Transtema har tre kvartal bakom sig med tvåsiffriga negativ organisk tillväxt, vilket innebär att vi snart borde ha det värsta bakom oss.

Marginalen under press
Med press från den organiska tillväxten och med högre kostnader för extra resurser och övertid för att säkerställa punktlig leverans av pågående projekt kom marginalen under press – EBITA-marginalen minskade 5,1 procentenheter y/y till 0,6%. När volymerna återkommer räknar vi med att hävstången kommer fungera i andra riktningen och vi räknar med att se god marginalexpansion.
 
Nya avtal kommer bidra från H2
Avtalet om 100 mkr per år som tecknades med en stor telekomoperatör kommer att börja levereras på i H2. Utöver detta kommer GlobalConnects avtal börja påverka under året och sammanfattningsvis bedömer vi att vi kommer se en successiv återhämtning från H2. Med en lägre bas efter det utmanande Q1 sänker vi dock våra EBITDA-estimat med 8-16% för 2024-2026e och sänker vårt motiverade värde till 23-27 kr (29-33 kr). Vi höjer även vårt avkastningskrav från 12% till 14% för att reflektera den utmanande marknaden.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 08-05-2024 kl. 13:02: https://researchdocs.carnegie.se/research/2024/05/08/transtema_q1_24.pdf
Detta är en betald analys från Carnegie Investment Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/ 


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Transtema Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -