VNV Global
VNV Global säljer sitt innehav i Gett för 83 miljoner dollar (Finwire)

2024-05-10 06:30

Investmentbolaget VNV Global säljer sitt innehav i den israeliska taxitjänsten Gett till Pango Pay & Go för en total nettoköpeskilling om 83 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen innebär en rabatt om 11,2 procent jämfört med värderingen av Gett i VNV Globals senaste tillgängliga substansvärde per den 31 mars i år.

"Vi har varit stolta partners till Gett sedan 2014. Under nästan ett decennium har vi haft privilegiet att se bolaget och dess ledning framgångsrikt navigera en mycket dynamisk och snabbrörlig miljö och utveckla Gett till ett starkt, motståndskraftigt och lönsamt bolag. Denna transaktion kommer vid tillträdet att väsentligt stärka vår balansräkning och öka vår flexibilitet ytterligare i förhållande till våra kvarstående utestående obligationer", kommenterar VNV Globals vd Per Brilioth.

Vid tillträdet kommer VNV Global att erhålla 70 miljoner dollar, medan resterande 13 miljoner hålls i escrow som en del av köparens skydd enligt avtalet. Escrow-beloppet släpps till VNV Global i delar efter första, andra och tredje årsdagen av transaktionens tillträde.

Tillträdet väntas ske under andra halvåret 2024 och är föremål för relevanta regulatoriska godkännanden och andra sedvanliga tillträdesvillkor.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

VNV Global - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -