ABB
ABB bildar samriskföretag med Niedax inom kabelrännor (Finwire)

2024-05-10 07:42

Kraft- och automationsbolaget ABB ingår ett samarbete med Niedax Group för att bilda ett nytt samriskföretag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samarbetet kommer att integrera den nordamerikanska tillverkningen av kabelrännor hos ABB:s division Installation Products och Niedax Group i ett nytt samriskprojekt. Planen är att leverera avancerade lösningar och tjänster till elentreprenörer, distributörer och systemintegratörer i USA, Kanada och Mexiko.

Efterfrågan på kabelrännesystem har ökat stadigt och uppskattas vara en av de snabbast växande områdena för elkomponenter i Nordamerika. Det nya samriskbolaget kommer att ägas 50 procent vardera av båda parterna, och bildas för att tillgodose den ökade efterfrågan.

"Avsikten att bilda ett samriskföretag är en betydande milstolpe i vår strategi att driva på en hållbar tillväxt och större kundvärde. Genom att integrera ABB:s omfattande expertis inom digitala tekniker och betrodda varumärken samt Niedax branschledande kabelhanteringssystem är vi väl positionerade att tillgodose de växande behoven hos kunderna och samordna vår expertis för att ta oss an de nya möjligheterna som uppstår på den nordamerikanska marknaden", säger Bruno Reufels, vd för Niedax Group.

Samarbetet förväntas slutföras och driften inledas under fjärde kvartalet i år.

Adam Fransson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

ABB Ltd - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -