Storytel prickar prognosen

Börs Ljudboksspecialisten Storytel Storytel hade 533 400 betalande abonnenter i genomsnitt under det fjärde kvartalet förra året. Det motsvarar en ökning med 48 procent jämfört med samma period 2016.

 

Antalet abonnenter prickade bolagets egna prognos.

Totala streamingintäkter under 2017 uppgick till närmare 730 miljoner kronor, också det en ökning med nästan 48 procent jämfört med helåret 2016.

"2017 blev ännu ett kanonår för Storytel med fortsatt hög tillväxttakt och nästan 200 000 fler abonnenter än i fjol. I Sverige är idag var tredje skönlitterär bok som säljs en ljudbok från Storytel, vilket nu förändrar bokbranschen i grunden. Med tiden ska vi förändra läsandet på alla våra marknader. Storytels resa har precis börjat" säger vd Jonas Tellander.

"Som tidigare kommunicerat lägger vi stort fokus på expansion, både inom och utom Europa, vilket kan ses i att vi under kvartalet lanserat Storytel både i Spanien och Indien. De båda länderna är fortfarande i startgroparna men vi ser att de relativt nyligen lanserade länderna Finland och Polen utgör en större andel av total tillväxt jämfört med tidigare kvartal. Även Holland har gått väldigt starkt under det fjärde kvartalet", konstaterar Storytel-chefen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -